Primerjava natrijevega lavril sulfata (SLS) in natrijevega lavret sulfata (SLES)

Pogosto prejemamo vprašanja, zakaj običajni šamponi in balzami niso primerni za ohranjanje Cocochoco tretmaja. Razlog za to je, da večina izdelkov za lase vsebuje natrijev lavril sulfat (SLS), ki izpere keratin in botoks iz las. Poleg tega SLS ob dolgotrajni uporabi draži lasišče in poškoduje lase. Vsi Cocochoco šamponi, balzami in maske so razviti tako, da očistijo in navlažijo vaše lase ter jih pri tem ne dražijo, zaradi česar so primerni za uporabo na vseh tipih las, ne glede na tretma.

Pojasnili bomo razliko med natrijevim lavril sulfatom in natrijevim lavret sulfatom, da boste vedeli, zakaj v Cocochoco izdelkih nikoli ne boste našli natrijevega lavril sulfata.

Natrijev lavril sulfat (SLS)

Natrijev lavril sulfat najdemo v številnih kozmetičnih izdelkih, ki jih uporabljamo vsak dan. Zelo učinkovito odstrani mastne ostanke in ustvari peno, ki očisti lase, zato je pogosta sestavina šamponov. Tudi mila za roke, čistila za obraz, kreme za britje in celo zobna pasta ustvarjajo peno zaradi natrijevega lavril sulfata. A ravno zaradi te lastnosti ne priporočamo uporabe izdelkov, ki ga vsebujejo, po Cocochoco tretmaju. Pri Cocochoco keratinskem ravnanju in botoks tretmaju se na vaše lase nanese plast izdelka, ki se nato s pomočjo visoke temperature »ujame« v lase. Zunanji sloj las je pravzaprav namenoma obdan z izdelkom, ki bi ga natrijev lavril sulfat izpral.


Po Cocochoco tretmaju odsvetujemo uporabo izdelkov, ki vsebujejo natrijev lavril sulfat, saj bodo občutno zmanjšali učinke tretmaja. Zato Cocochoco izdelki za nego po tretmaju ne vsebujejo natrijevega lavril sulfata. Ugotovljena je bila povezava med šamponi, ki ga vsebujejo, in poškodbami ter izpadanjem las. Natrijev lavril sulfat namreč pogosto ostane v lasnih mešičkih še dolgo po pranju, zato lasje ob dolgotrajni uporabi oslabijo. Poleg tega natrijev lavril sulfat draži kožo, če mu je ta izpostavljena dlje časa.


Natrijev lavret sulfat (SLES)

Nekateri naši izdelki vsebujejo natrijev lavret sulfat (SLES). Čeprav sta si po imenu podobna, gre za bistveno različni sestavini. Natrijev lavril sulfat nastane z etoksilacijo natrijevega lavril sulfata, pri kateri se doda etilen oksid in tako spremeni sestava. To pomeni, da je natrijev lavret sulfat (SLES) varen za uporabo v izdelkih za nego las, vključno s Cocochoco izdelki, ker je v primerjavi z natrijevim lavril sulfatom (SLS) bolj nežen do kože in las. Natrijev lavret sulfat ne draži kože, izpira tretmaja ali uničuje las. Izdelki za nego las, ki vsebujejo natrijev lavril sulfat, so enako učinkoviti pri ustvarjanju pene in čiščenju las, vendar ne bodo negativno vplivali na učinke Cocochoco tretmaja v nasprotju z izdelki, ki vsebujejo natrijev lavril sulfat.


S kombinacijo natrijevega lavret sulfata, naravnih izvlečkov in ostalih koži prijaznih sestavin smo razvili različne linije Cocochoco naknadno oskrbo izdelkov, da bi zagotovili vrhunsko nego za vas in vaše lase. Od šamponov in balzamov do mask in serumov – ponujamo širok nabor izdelkov, s katerimi bodo vaši lasje mehki in sijoči. Ne glede na to, ali želite ohraniti učinek tretmaja ali pa si samo želite privoščiti najboljšo možno nego, je Cocochoco naknadno oskrbo prava izbira za zdrave in negovane lase.