Parabeni – nevarne kemikalije v kozmetičnih izdelkih

Ali ste vedeli, da noben Cocochoco izdelek ne vsebuje parabenov?

Številni izdelki za lepoto in nego vsebujejo veliko škodljivih sestavin. Med najbolj škodljivimi so zagotovo parabeni.

Parabene so odkrili v dvajsetih letih prejšnjega stoletja, že sredi stoletja pa so se začeli masovno uporabljati v živilski industriji in kozmetiki. Danes jih lahko najdemo v številnih izdelkih – dezodorantih, gelih za obraz, šamponih in celo hrani.

V kozmetiki se uporabljajo kot konzervansi, ki podaljšujejo rok uporabnosti ter preprečujejo nastanek bakterij in gliv v izdelkih.

Težava parabenov je v tem, da zlahka vstopijo v naše telo skozi kožo in so v veliki meri škodljivi za naše zdravje. Poleg tega, da povzročajo številne težave s kožo – razdraženost, izpuščaje, dermatitis, vnetja ipd. –, so raziskave pokazale, da lahko povzročijo tudi raka! Parabeni motijo ​​delovanje hormonov, ker posnemajo hormon estrogen, ki je povezan z rakom dojk, vpliva na reproduktivno zdravje in predstavlja tveganje za nastanek malignega kožnega raka.

Parabeni ne škodijo le ljudem, ampak tudi okolju. V okviru ene znanstvene študije so jih našli celo v morskih sesalcih.

Za brezskrbno nego las izberite izdelke brez parabenov. Cocochoco šamponi so zasnovani za različne vrste las. Za poškodovane lase bo tako najboljši Ceramide za intenzivno obnovo, za tanke in mastne lase priporočamo Ceramide za volumen, za občutljivo lasišče šampon brez sulfatov, za barvane blond lasje pa Anti Yellow Silver Touch.

Za še boljše rezultate uporabljajte balzame, maske, serume, Leave in tretma in Magic peno.

Uživajte v negi kože brez škodljivih sestavin!